Odpowiedz 
Najnowsze odsłony "Ron Client":
01-06-2011, 03:43 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2012 01:40 PM przez Nakeib.)
Post: #1
Najnowsze odsłony "Ron Client":
Podstawowe informacje o "Ron Client":

Znajdziecie w tym temacie: LINK

Ostatnie wersje klienta:

Znajdziecie w tym miejscu: LINK

(Ten temat służy również do zgłaszania błędów oraz innych propozycji odnośnie klienta)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-06-2011, 04:52 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2011 05:26 PM przez Nakeib.)
Post: #2
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
Po wcisnieciu ctrl + q pojawia sie "quest log" i tyle ile razy wcisniemy ten skrot tyle pojawi sie quest logow.

[Obrazek: beztytulujjjec26.jpg]

EDIT: Rozwiązano
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-06-2011, 05:06 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2011 12:28 PM przez Nakeib.)
Post: #3
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
Jeżeli ma duży level i ma się 2 "paski" many to się robi bug

[Obrazek: bugzmana.jpg]

EDIT: Rozwiązano
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-06-2011, 05:08 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2011 12:59 PM przez Nakeib.)
Post: #4
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
1.Po wyjściu z potworków nawet ich nie atakując, stoję dalej w mieście a skille dalej lecą. EDIT: To nie wina klienta, lecz może jest to powiązane z następnym punktem.
2. "Można atakować samego siebie" Po zaatakowaniu samego siebie ma się pz i lecą skille ;p (Trzeba mieć WYŁĄCZONA "piąstkę") EDIT: Poważny błąd - dodaje do zadań.

16:27 Krecio Testuje atakuje. Tracisz 6 punktow zycia.
16:27 Krecio Testuje atakuje. Tracisz 5 punktow zycia.

http://img64.imageshack.us/img64/2564/blad1x.jpg

3. Po moim zgonie zniekształca się mapka EDIT: Dodane do zadań.

http://img41.imageshack.us/img41/5993/blad2m.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/1757/blad3.jpg
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-06-2011, 05:55 PM
Post: #5
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
Co chwile gdy włączę klienta wyskakuje mi taki błąd :
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0611/testyblad9aaa.jpg
Na dodatek gdy gracz użyje przy mnie czaru exevo gran mas vis dostaje debuga reszta ue działa normalnie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-06-2011, 06:25 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2011 12:39 PM przez Nakeib.)
Post: #6
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
1.Źle zrobiłem ss ale to szczegół, błąd z chodzeniem na ukos EDIT: Heh, to w jaką stronę obraca się postać, to chyba kwestia umowna Wink - do przedyskutowania.

w prawy-dół, postać nie obraca się w bok tylko idzie przodem ;p, można porównac z chodzeniem na ukos w starym klinecie

http://img823.imageshack.us/img823/5282/blad4.jpg

i ten sam bład przy chodzeniu w lewo-góra, postać nie obraca się w lewo tylko idzie przodem

http://img577.imageshack.us/img577/7442/blad5.jpg

2. Błąd z capem EDIT: To chyba nie jest błąd klienta... W ogóle to chyba nie jest błąd. Kupiłeś runki i zmniejszył Ci się cap (runki ważą) Tongue

Przed kupieniem 100 run
http://img593.imageshack.us/img593/151/blad6.jpg
Po kupieniu run
http://img69.imageshack.us/img69/3690/blad7.jpg

3. Nie znika ikona np. "strzała" w inwentarzu gdy da się tam np. e ringa EDIT: To jest tylko tło, które informuje gracza o rodzaju slotu. Na upartego mogę zrobić, aby znikało - do przedyskutowania w większym gronie.

http://img847.imageshack.us/img847/8901/blad8.jpg

4. Nie da się wejść na drabinkę gdy się stoi pod nią, trzeba być kratkę dalej. EDIT: Na pewno można to uczynić przytrzymując SHIFT, ale dodaje sobie to do zadań jako błąd.

5. W starym klinecie przy tibia classic control gdy klikało się 2 przyciskami myszki pokazywało nam profesje i lvl w tym klinecie tego brakuje. EDIT: Dodane do zadań.

6. Widać kontury mapy. EDIT: Znany mi problem, lecz trudny do rozwiązania bez przebudowywania silnika graficznego.
http://img846.imageshack.us/img846/6464/blad9.jpg

Wbiłem 65 lvl, na nowo założonej postaci

Spostrzeżenia:

Na samym początku (rook) trochę głupie mi się to wydawało, około 20 lvl ogarnąłem wszystko i się zaczęło podobać.

Co jest fajne:

* Menu które pokazuje nam czas np. utamo vity, za ile czasu będzie kolejny "atak" od fielda
* Ustawianie hotkeyów cale manu po prawej
* Pasek życia i many pod nickiem
* Rozciąganie mini mapy! (Pomoże w tworzeniu ronwiki, jak i podczas normalnej gry)
* 0 debógów w ciągu mojej gry
* Ciekawa budowa klienta
* Spells list

Minusy:

* Nie ma tego co było w starym klinecie "paska światła" - set ambient light: xx% (czasem bez utevo luxa jest caly ekran czarny ;p) EDIT: Dodane do zadań.
* Po wylogowaniu wyłącza się pokój rozmów czy handel EDIT: Zapis otwartych kanałów - dodane do zadań.
* Nie idzie kliknąć na vipa, trzeba najpierw prawym i send msg EDIT: Dodane do zadań.
* Brakuje wyczyść okno na default czy PR EDIT: Dodane do zadań.

Co by się przydało:

* Dźwięk gdy ktoś do ciebie wysyła wiadomość EDIT: Jest taki dźwięk (klikanie na klawiaturze) - działa dla wszystkich kanałów.



Co do runek to ważą one 60capa a nie kilka tysięcy capa ;p i od kiedy taki lvl ma tyle capa ^^ EDIT: Faktycznie, trzeba tą wartość podzielić przez 100. Poprawiono Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-06-2011, 03:22 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2011 12:30 PM przez Nakeib.)
Post: #7
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
Nie wiem czy to jest błąd ale jeżeli nacisnę klawisz enter parę razy to mogę np wysłać komuś pusta wiadomość a dzięki temu zaspamowac np.
14:15 Blood Kyuubi (1000):
14:15 Blood Kyuubi (1000):
14:15 Blood Kyuubi (1000):

EDIT: Poprawiono
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-06-2011, 04:28 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2011 02:24 PM przez Nakeib.)
Post: #8
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
1. Na tym klinecie można na 65 lvl chodzić płynnie na ukos naciskając na np. 3, w starym klinecie można było chodzić płynnie tylko wtedy gdy się mananasowalo podczas chodzenia na ukos. EDIT: Z tego co zauważyłem, to determinowane jest przez serwer

2. Gdy ktoś pisze Ci na priv nie wyskakuje to na ekranie, tylko w tym okienku na dole. EDIT: Poprawione

3. Gdy się czasem wylogowuje to wyskakuje brak odpowiedzi EDIT: Poprawione

http://img847.imageshack.us/img847/364/blad11.jpg
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-06-2011, 05:02 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2011 02:25 PM przez Nakeib.)
Post: #9
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
Otwierając ciało moba okno z lootem pojawia się raz w miejscu na bp, raz w prawym górnym rogu. EDIT: Dodane do zadań

Nie można użyć doskonałego kilofa na kamieniu przed yeti. EDIT: Potrzebuje więcej informacji na ten temat - możesz to rozwinąć?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-06-2011, 08:39 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2011 02:29 PM przez Nakeib.)
Post: #10
RE: Najnowsze odsłony "Ron Client":
Grając na klawiaturze numerycznej nie można się poruszać stale na ukos - 7,9,1,3. Trzymając klawisz poruszamy się tylko raz na ukos. EDIT: Poprawione

Chodząc przy końcu piętra (np. tereny górzyste) cofa postać przy próbie wyjścia poza teren do chodzenia. Ciężko wytłumaczyć, więc:
19:19 pos = {x=137, y=1075, z=5}
Spróbuj poruszyć się w lewo, poza teren góry (mapa RonOTS). EDIT: Poprawione

Silnik graficzny wymaga doróbek i jest to moim zdaniem bardzo ważne. Tekstury wyglądają okropnie. Przykładowo ten resp wygląda fatalnie 19:19 pos = {x=137, y=1075, z=5} EDIT: Tragedii nie ma, ale wiem, że silnik ma swoje wady. Jest to w moich zadaniach.

Klient strasznie obciąża mój komputer, który bez większych problemów utrzymuje 2-3 klienty tibii na MC. Prędzej odpalę 3 MC, niż pogram na obecnym kliencie. Laptop wręcz wyje ze zmęczenia. EDIT: Optymalizacja w toku.

Napisy (look na przedmiot etc) pojawiają się zbyt nisko. Powinny być na wysokości głowy postaci, a są bliżej dolnej części ekranu. EDIT: Zrobiłem to celowo, gdyż przeszkadzały mi napisy zakrywające moją postać.

Sposób wyświetlania na ekranie wiadomosci od graczy jest strasznie niewygodne. Tekst od razu znika i leci do góry. Nic nie można z tego rozczytać. EDIT: Wydłużyłem trochę czas wyświetlania wiadomości i zabezpieczyłem przed znikaniem tekstu poza polem gry.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości